Muoviteknologia


Viimeisellä lähiopetusjaksolla jatkoimme metallitöitä ja tutustuimme vielä hieman muoviin materiaalina. "Kuumalankalaite" tuli melko tutuksi, sillä salaattiottimien tekeminen ei ollutkaan ihan niin helppo juttu kuin alkuun oli kuviteltu. Kantapään kautta sain kuin sainkin sitten viimein onnistuneen kappaleen.


Muoviliuskan keskikohtaan ja päihin laitettiin viilun palat ja muovin annettiin pehmentyä noin 3 minuuttia, liuska nostettiin sivuun (varo kuuma!) ja sitten esim. viilun palasella painettiin uraa, joka jäykistää ottimia. Keskikohtaa kuumennettiin kuumailmapuhaltimen avulla ja ottimet taitettiin muotoonsa pyöreän puuriman avulla. Sivut hiottiin vesihiomapaperilla sileiksi. Lopuksi muotoilin päitä puhaltimen ja hieman ohuemman pyöreän puuriman avulla.


Katkaisin yhdestä ´jämäpalasta´ rannekorun, jonka taivutin kuumailmapuhaltimen avulla. Pyöristin ja hioin reunat, jotta reunat eivät ole ranteeseen laitettaessa niin teräviä. Muovilevyjä yhteen liimaamalla sain avaimenperän sekä korun, johon tein kuumentamalla kierteet ja porasin reiät. Keskustelimme muovista meteriaalina. Se ei ollut kaikkein mieluisin materiaali ja harmittelimme epäonnistuneita kappaleita.





Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit