Kovasti on ollut kiireinen kuukausi, mutta koska olen herännyt jo kukonlaulun aikaan aamuisin, olen ehtinyt tehdä aamuisin käsitöitä. Olin iloinen, kun löysin vanhan matkalaukun kirpputorilta! Ajattelin että kaiuttimen koteloinnissa käytän sitä. Valisimen suunnitelma muuttui, kun löysin vanhan lasikuvun. Mietin kyllä, että ovatko kirkkaat ledit liian kirkkaita lasikuvun alle, koska alkuperäinen suunnitelma oli peittää ledit paperisella varjostimella.

Koululla pääsin kokeilemaan raudan taivuttamista. Tein kierteet rautatankoon ruuvipenkissä jakoavimen avulla. Haastetta kierteiden tekemiseen lisäsi tangon pituus! Mietin tankoon piirtämistä ja kuulinkin ystävältäni, että rasvaliidulla voi merkitä rautaan ´viivoja´. Aika nopeasti alkoi rautaan/kierteisiin löytyä tuntuma. Ystäväni lupasi näyttää minulle taontaa ja pääsinkin kokeilemaan kierteiden tekemistä alasimen piikin/ahjon avulla. Voimaa siinä vaadittiin, sillä kappaleen paikallaan pitäminen vasemmalla kädellä oli haasteellista, kun samaan aikaan piti takoa kuumaa rautaa.

Haasteellista oli myös reikien poraaminen kierteisiin kannattimiin. Piikillä alkureiän tehtyänikin meinasi terä mennä "menojaan". Ehkä olisi ollut syytä kuumentaa kannatinta vieläkin ahjossa -> aloitusreiän tekeminen olisi ollut helpompaa. Sain poranterän katkeamaan, kun porasin toista reikää hieman liian vauhdikkaasti, vaikka yritin hitaasti. Sitten putosikin jo koko istukka terineen, että haasteita tuntui riittävän. Erään reiän kohdalla terä tuntui lähtevän kierteen mukaan, enkä meinannut saada alkua millään. Teinkin toisen reiän viereen. Lopulta sain kaikki kahdeksan reikää porattua.

Varsinainen hyllyosa valmistui jo viime kerralla. Jäljellä oli enää poraamieni reikien hiominen. Kannattimien kiinnittäminen mietitytti niin ikään. Reiät olivat niin pienet, että kotoa löytyneet ruuvit olivat kierteineen liian paksuja. Päädyin naulaamaan kannakkeet paikoilleen. Hylly itsessään painaa jonkin verran, mutta lasisista koeputkivaaseista ei juurikaan tule lisäpainoa. Viikonloppuna pysähdyin Hummpilassa ja siellä oli lasinpuhaltaja paikalla. Myönnetään, että koeputkia en vielä osannut puhaltaa itse. ;0)
                                                           Maljakko hyllyn päällä
                                                            Lasiset koeputket vaaseina
                                                           Koeputki pysyy kaulaosan varassa
                                          Taotut metalliset hyllyn kannattimet
                                                            Hyllyn alapuoli
Hylly lieden yläpuolella

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit